Het werk van het Openbaar Ministerie

Chris de Valk

25 juni 20241 minuut lezen

Het werk van het Openbaar Ministerie

Het OM, in de volledigheid het Openbaar Ministerie, is een organisatie die samen met de rechtspraak de rechterlijke macht construeert. Officieren van Justitie vormen binnen het Openbaar Ministerie de staande magistratuur en zijn de openbare aanklagers van de samenleving. In nauw samenwerkingsverband met hulpofficieren van Justitie operationeel, binnen de Nederbeekse Politie, wordt de rechtsstaat met de wet in acht gewaarborgd.

Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor het juridisch en/of het strafrechtelijk proces. In korte lijnen is het OM daarom ook mede verantwoordelijk voor de vorming en voortgang van strafrechtelijk onderzoek uitgevoerd door de Recherche of andere specialistische afdelingen. In Nederbeek vormt het Openbaar Ministerie een 'buffer' tussen burger en rechtshandhaving, mede hierdoor is het Openbaar Ministerie nauw betrokken in de vervolging en aanpak van criminaliteit, samen met alle collega's zowel in uniform als civiel wordt er dag en nacht gewerkt aan een veiliger stukje Nederbeek

Disclaimer: Alle content, gebeurtenissen en personages op alle platformen van Nederbeek zijn fictief en bedoeld voor roleplay. Deze dienen niet letterlijk te worden genomen en mogen niet als echt worden beschouwd.

Ontdek nog meer artikelen

Lees meer over het meeste recente nieuws van Nederbeek Roleplay.