Roleplay Regels

Roleplay Regels

Om het leuk te houden voor iedereen!

Neem deze regels goed door.

Cheats en bugs
Het gebruik maken cheats of bugs zorgt ervoor dat het speelplezier van anderen verpest wordt. Het gebruik van cheats zorgt voor een permanente ban. Het misbruiken van bugs kan resulteren in een ban, deze dienen aangegeven te worden via de Discord server via het indienen kanaal op de Discord server. Indien je een bug gebruikt om je zo geld, spullen, voertuigen etc. te geven, krijg je een volledige reset van je account of permanente ban. 

Ban evading
Ban evading is ten strengste verboden op wat voor manier dan ook! Je maak tevens je kans op een unban nihil.

Schelden met kanker en racisme
Schelden met kanker en het maken van racistische opmerkingen is niet toegestaan, op welke vorm van communicatie op Nederbeek dan ook. (Discord, telefoon, portofoon, etc.). Staff bepaalt hiervoor jouw straf, meestal is dit een permanente ban.

Informatie doorspelen
Je mag informatie doorspelen naar mensen via de in-game portofoon en/of telefoon. Discord servers zijn hierbij niet toegestaan. Het is dus hierbij ook niet toegestaan om een Discord server te hebben om te handelen. Alle interacties met spelers moeten in-character plaats vinden.

OOC informatie (Metagaming)
Het expres gebruiken van informatie die je karakter niet in-character heeft verkregen is niet toegestaan.

Karakter
Je karakter dient een vrij realistische naam te hebben. Je karakter breken, om welke reden dan ook, is niet toegestaan, blijf altijd in-character! Als er iets mis gaat in het scenario, dan dien je dit scenario af te maken en niet je karakter te breken. Maak ondertussen een report aan en ga verder met het scenario, een moderator zal het eventueel overnemen indien dat nodig is. Hierbij is ook OOC termen gebruiken, om welke reden dan ook, niet toegestaan.
Het is niet toegestaan om, zonder toestemming van management, alternatieve accounts te hebben.

Startersgeld
Het is niet toegestaan om accounts te maken om zo geld aan jezelf of andere spelers te geven. Hier tegenover staat een complete account reset en/of permanente ban.

Karakter reset

Bij een karakter reset, is het niet toegestaan om van tevoren je spullen weg te geven. Dit geldt ook voor je voertuigen en andere eigendommen. Dit wordt gecontroleerd voordat je een karakter reset ontvangt, mocht je dit toch doen dan wordt deze in elk geval geweigerd en zal hier een straf aan vast hangen voor beide betrokken partijen

Nieuwe spelers
Nieuwe spelers spawnen voor het eerst bij het gemeentehuis, deze zijn compleet nieuw in Nederbeek en weten dus nog niet hoe het allemaal in zijn werking gaat. Zij mogen niet beroofd worden en dergelijke. Zij mogen ook niet gedwongen worden om te werken voor een gang. Je dient deze spelers ook zo goed mogelijk te helpen, terwijl je in karakter blijft, om op gang te komen in Nederbeek.

Combat loggen
Het uitloggen tijdens, voor of gelijk na een scenario is niet toegestaan. Ook al is het omdat je niet wil wachten op de tijd om weer te respawnen. Redenen zoals je moest gaan slapen of eten of iets dergelijks zijn geen uitzondering hierop. Denk daarom altijd goed na voordat je een scenario aangaat. 

Combat storing
Combat storing is niet toegestaan, bijvoorbeeld: Het wegzetten van je voertuig tijdens een achtervolging, het betreden van je huis tijdens een achtervolging voor snel je illegale goederen weg te leggen zodat deze niet afgenomen worden. Dit soort dingen zijn niet realistisch en zijn dus ook niet toegestaan.

Waarderen van leven & fail RP
Je dient ten alle tijden je leven te waarderen. Het is daarom niet toegestaan om onrealistisch hard te rijden door de stad of zelfmoord te plegen. Voorbeelden wat gezien wordt als niet waarderen van leven:

 • Het bemoeien met een scenario waarbij er met meerdere groepen en/of politie gevochten en/of geschoten wordt.
 • Onrealistisch reageren wanneer je wordt bedreigd met een wapen of wanneer er letsel aangebracht wordt.
 • Jezelf expres in situaties brengen waarbij wapens in het spel zijn bij een partij. Denk hierbij aan politie, gangs en gewapende individuen.
 • Jezelf expres in situaties brengen waarbij de kans op een dodelijk ongeluk erg groot is. Denk hierbij aan jezelf voor een snelrijdende auto gooien om deze tot stilstand te dwingen.

Voertuig snelheden

De richtlijnen zijn als volgt:

 • Stad: 180 km/u maximaal.

Pitten van voertuigen

 • Enkel de politie mag pitten, zij krijgen hiervoor speciale training. 
 • Voor burgers is het niet toegestaan om te pitten/rammen met je voertuig.

Deelname aan achtervolgingen

 • Het is niet toegestaan om voertuigen op snelheid te blocken. 
 • Respecteer altijd de waarde van je eigen voertuig en pas je rijstijl aan op de gewichtsklasse en kracht van je voertuig en de voertuigen om je heen.

Random deathmatch (RDM) & vehicle deathmatch (VDM)
Het aanvallen en/of doden van spelers zonder reden of weinig roleplay is niet toegestaan. Het gebruiken van je voertuig als wapen gericht naar spelers en/of voertuigen is niet toegestaan. Het is niet de bedoeling dat je botsauto gaat spelen met je voertuig.

Scenarios verstoren
Een scenario verstoren is niet toegestaan. Stel de politie probeert een verdachte aan te houden, dan mag jij niet expres het scenario gaan verstoren. Het is niet toegestaan om mee te rijden in een achtervolging en dit wordt gezien als het verstoren van het scenario. Je mag enkel deelnemen aan een achtervolging indien jouw groep betrokken is bij het scenario. Het is niet toegestaan om een andere groep te helpen, te proberen hen te beroven/vermoorden of hen te hinderen. Voor extra regels omtrent achtervolgingen, zie de regel "Deelname aan achtervolgingen".

Powergaming

 • Powergaming is bijvoorbeeld een ontvoerd persoon geen kans geven om iets te doen. Bijvoorbeeld: Henk wordt ontvoerd, zijn communicatie wordt afgepakt, hij krijgt een zak over zijn hoofd, wordt vastgebonden en krijgt een koptelefoon om, hierdoor kan Henk dus niks meer en is het niet leuk voor hem. Bomvesten en dergelijke vallen ook onder powergaming
 • Het vermoorden en rippen van spullen zal ook onder powergaming vallen. Wanneer je iemand wilt afmaken zal je geen van de spullen die je hebt afgepakt mogen houden. Afgepakte communicatie middelen, wapens en andere spullen zullen tijdens een executie moeten worden teruggegeven.

Solliciteren
Indien werkzaam bij een overheidsbaan, mag je niet voor een andere overheidsbaan solliciteren. Na ontslag moet je een week wachten voordat je weer mag solliciteren.

Overheidsmedewerkers

 • Als een overheidsmedewerker inklokt dient deze het portokanaal te betreden, stel deze gaat uit dienst moet deze ook het portokanaal verlaten. (Uitzondering op staff als deze iemand moeten aanspreken in de wachtkamer)
 • Overheidsmedewerkers in dienst dienen ten alle tijden, buiten trainingen, beschikbaar te zijn voor hun meldingen. Het is niet toegestaan om andere activteiten binnen de stad uit te voeren in dienst. Denk hierbij aan kopen/verkopen van voertuigen, uitvoeren van andere burgerbanen of het bewust negeren van goede meldingen.

Roleplay met ambulance en brandweer
Indien je een roleplay scenario hebt met de ambulance of brandweer dien je goed mee te spelen. Als je tegen een boom knalt met 130 km per uur kan je niet tegen de ambu zeggen dat je maar 1 schrammetje hebt. Dit wordt gezien als FailRP. Verder dien je altijd te reageren op hun “/me”. Als je weet dat er ambulance of politie onderweg is, dan mag je niet respawnen.

Overheidsregels
De ambulance, brandweer en wegenwacht zijn onderdeel van de overheid. Ze zijn er om jullie te helpen in de stad. Daarom wordt er van je verwacht dat je ze niet belaagd tijdens hun werk.

Spullen van je werk doorspelen
Vuurwapens, brandblussers, jerrycans, etc. mogen niet doorgegeven worden. Als een agent overvallen wordt mag het wapen fictief afgenomen worden, deze moet altijd in zijn/haar inventory blijven.
Aantrekken van overheidskleding, bedrijfskleding en gang kleding
Het aantrekken van overheidsuniformen en officiële bedrijfskleding is niet toegestaan. Ook al is het om een leuk scenario op te zetten. Werk je bij de overheid of een bedrijf, maar ben je niet in dienst dan dien je ook je burger kleding te dragen. Tevens is het ook niet toegestaan om officiële gangkleding aan te trekken als je niet bij deze gang behoord. 

Politie en corruptie
Het is niet toegestaan om corrupt te zijn of illegale praktijken uit te voeren. Dit zal strenge gevolgen hebben als dit gemerkt wordt.

Het stelen van overheidsvoertuigen
Het stelen van alle overheidsvoertuigen is ter strengste verboden ongeacht de situatie.

Cop baiting
Het uitlokken van agenten door onnodig hard langs te rijden, door rood te rijden of iets anders doen zodat ze achter je aan gaan is niet toegestaan. Dit wordt gezien als cop baiten en kan bestraft worden.

Vluchten voor de politie
Als je vlucht van de politie heb je een geldige reden nodig. De politie mag bij een staandehouding je niet fouilleren, stel je gaat op de vlucht omdat je drugs bij je hebt en ze houden je aan, mogen ze je wel fouilleren.

Misdragen rondom overheidsgebouwen
Rondom overheidsgebouwen (inclusief gevangenis) moet je je gedragen, in het echt zouden hier ook altijd politie of andere overheidsinstanties staan. Politie is hierop uitgezonderd op het moment dat ze een verdachte naar het ziekenhuis moeten brengen.

Ontvoeren, overvallen en oplichten
Burgers mogen altijd overvallen worden, wel is het de bedoeling dat dit meer voor roleplay is dan voor geld te verdienen. Het is dus de bedoeling dat hier goede roleplay voorafgaand moet zijn en dat je niet naar iemand toe loopt en die persoon opeens overvalt. Als deze persoon in een kledingwinkel staat, aan het tanken is, auto aan het repareren is, lockpicken is, etc. dan mag je deze persoon niet overvallen of ontvoeren.

 • Burgers mogen ontvoerd worden vanaf 4 agenten.
 • Vanaf 6 agenten mogen er max 2 agenten gegijzeld en/of ontvoert worden, vanaf 8 agenten mogen er max 3 agenten gegijzeld en/of ontvoert worden, vanaf 10 agenten mogen er max 4 agenten gegijzeld en/of ontvoert worden. Een agent hands uppen om jezelf uit nauwe situaties te krijgen mag wel ten alle tijden.
 • Oplichten van burgers mag maximum tot €10.000. Je mag hier in roleplay overheen gaan, als je het overige geld maar terug geeft op een goede roleplay wijze. Geld lenen en drugs deals vallen hier niet onder en is op eigen risico.
 • Je mag niet verplichten om te pinnen, in het echt zouden mensen bij de bank de politie bellen.

Gijzelingen
Gijzelingen zijn leuke scenario’s als ze goed gedaan worden, maar kunnen ook fout gaan, ook mag je niet een persoon ontvoeren die hier zelf vanaf weet (bijvoorbeeld iemand die gijzelaar wilt spelen in een winkeloverval). Het is niet toegestaan om een NPC te gijzelen, dus ook niet de kassamedewerker in een winkel. Daarnaast is het niet toegestaan om meer dan 10.000,- te vragen per gegijzelde als eis richting de politie.

Overvallen met gijzeling
Als je een overval pleegt en daarbij gebruik maakt van gijzelaars mag je eisen stellen. Het is toegestaan om 1 eis per gijzelaar te vragen. Als je bijvoorbeeld om een vrije doorgang vraagt, dan is dit 1 eis. Wil je nog meer eisen stellen, zal je dus meer gijzelaars nodig hebben.

Overvallen van een bank en juwelier
Bankoverval kan vanaf 10 agenten, juwelieroverval kan vanaf 7 agenten. Hier is veel geld te verdienen, maar je moet natuurlijk heel goed roleplayen. Als er FailRP vanuit de criminele kant is gebeurd wordt het geld terug ingeleverd en gaan ze naar de cel voor hun daden.
Als er Fail RP gebeurd vanuit de politie kant krijgen de criminelen het geld en worden ze niet aangehouden.

Schieten vanuit voertuigen
Dit is op geen enkel moment toegestaan. Je zult altijd uit je voertuig moeten stappen om te mogen schieten. Molotovs vallen hier ook onder. Dit geld voor zowel auto's als motoren.

Vuurwapen gebruik
Je mag alleen met een vuurwapen schieten als er minimaal 2 agenten in dienst zijn.

Vuurwapen regels

 • Indien iemand actief een vuurwapen op je richt, met een vrije vuurlijn, dien je ten alle tijden je leven te waarderen. Mocht het wapen niet actief gericht worden mag je actie ondernemen om te vluchten. 
 • Het is niet toegestaan om wanneer iemand actief een wapen op jou gericht heeft zelf een wapen te pakken. 
 • Na het richten en/of schieten met een vuurwapen ben je verplicht deze 15 minuten bij je te houden en in de stad te blijven. Als je dit niet doet, raak je niet alleen je wapen kwijt maar krijg je ook een sanctie.

Gang wars
Om een gang war zo goed en leuk mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal regels opgesteld die je moet volgen:

 • Indien je dood gemaakt bent in een gang war mag je niet meer meedoen met scenario's waarbij de rivaliserende gang onderdeel van is.
 • Elke moord moet gebeuren met een roleplay scenario en niet met een drive-by.
 • Een gang war kan officieel gestart worden door een rivaliserende gang lid te ontvoeren en hem weer vrij te laten om het nieuws aan zijn gang te melden (Je mag hem martelen of iets dergelijks, zolang die maar in leven blijft). 
 • Een gang war is officieel voorbij als een gang volledig dood is of de leiders het goed gepraat hebben. 
 • Na een gang war is er een cool down van 7 dagen waarbij beide gangs elkaar met rust moeten laten.

Nieuw leven
Je karakter is alle informatie van het vorige scenario vergeten indien je bent gerespawned. Wat je wel onthoud zijn dingen zoals je vrienden, baan, achtergrondverhaal. 
De new life rule geldt niet als je dood bent gegaan door iemand die de regels in dat scenario heeft verbroken en staff dat bepaald heeft. Ook geldt deze regel niet als je bent gered door de ambulance of de politie. 
Als je respawned bij het ziekenhuis weet je het vorige scenario en de betrokkenen niet meer. Het is verder niet toegestaan om deel te nemen aan het scenario en ook niet om mensen te helpen die nog bij het desbetreffende scenario betrokken zijn. 
Je mag de komende 30 minuten niet meer op de plaats of in de buurt van het scenario komen, het deelnemen is dan nog steeds niet toegestaan. 
Daarnaast mag je gedurende één week niet op een illegale-locatie komen indien je voor die reden daar vermoord bent.

Opnames
Opnames mogen alleen gebruikt worden als je daadwerkelijk een bodycam aan hebt, een telefoon in je handen hebt of een camera vast hebt. Als dit niet is, dan mag dit niet in-character gebruikt worden, doe je dit wel dan is dit metagaming.

Video opnames en livestreams
Deze zijn toegestaan, met of zonder rol, als je toch de rol aanvraagt krijg je de kans om in een speciaal kanaal je video’s en/of livestreams te delen! Het is niet toegestaan om geheime criminele locaties te laten zien in je video en/of livestream.

Stemvervormers
Stemvervormers en dergelijke zijn niet toegestaan. Zet een andere toon op als je een andere stem wilt gebruiken.

Twitter en andere platformen
Het is niet toegestaan om termen te gebruiken, zoals anoniem, VPN en dergelijke, op in-character platformen zoals Birdy, Instapic, etcetera.

Compensaties
- Compensaties worden alleen uitgedeeld vanaf €15.000 euro, als er genoeg bewijsmateriaal is en ook een geldige reden heeft. Een compensatie kun je aanvragen door middel van een ticket.
- Indien je een auto, motor, boot of vliegtuig huurt, en deze is weg na een crash of is deze ineens verdwenen is het helaas je eigen schuld, er is namelijk genoeg mogelijkheid om gewoon met een eigen boot, vliegtuig of helikopter spullen te vervoeren.

Luchtvaart

 • Voertuigen bestemd voor luchtvaart (helikopters, vliegtuigen) mogen niet bestuurd worden door mensen die niet hiervoor bevoegd zijn en die geen vliegbrevet hebben, deze moet je halen bij de overheidsinstantie waar jij bij werkt, stel dat jij ontslag neemt/ontslagen wordt, dan mag jij niet meer met voertuigen bestemd voor de luchtvaart vliegen.
 • Je dient ten alle tijden op een realistische manier te vliegen. Extreem laag vliegen, langere tijd op de kop, straks langs gebouwen, ect. Zullen zowel IC als OOC bestraft kunnen worden.
 • Vliegen zonder vliegbrevet is niet toegestaan. Ook niet als er iemand die wel een vliegbrevet heeft in het luchtvaartuig zit.
 • Het is niet toegestaan om fraude te plegen met je vlieg/helikopterbrevet, dus ook niet je brevet te delen met anderen.
 • Je moet wachten met het uit- en instappen van je luchtvaartuig totdat de rotor(en)/propellor(s) zijn uitgeschakeld. Dit geld ook voor passagiers
 • Je mag enkel landen op alle zandpaden buiten de stad en op alle gras- en zandvlaktes binnen en buiten de stad. En uiteraard helipads en vliegvelden. Ook mag je landen op eigen terrein. Op groot terrein zou je mogen landen. mits dit veilig kan en er geen andere mensen in de buurt zijn. Op gebouwen mag je enkel landen indien er een Helipad aanwezig is.